نحوه نگهداری و تکثیر پپرومیا برگ قاشقی

 

نام فارسی : پپرومیا برگ قاشقی

نام انگلیسی : peperomia

نام علمی : p.magnoliifolia  /  p.obtusifolia

خانواده : piperaceae

 

برگ زینتی
نور فیلتر شده خورشید
 نیاز آبی کم
سطح نگهداری آسان

 

کاربرد : پپرومیا برگ قاشقی مناسب ادارات ، رومیزی ، اتاق های کوچک 

 


 

 مزایا ی پپرومیا

  • گیاهی است کند رشد
  • ارزان قیمت
  • با نیاز نوری متوسط
  • نیاز آبی کم
  • سطح نگهداری آسان
  • تکثیر آسان

 

مشخصات

 

همیشه سبز ، تنوع بالا ، دارای برگ های قلبی شکل ، گوشتی و به خاطر ظاهری که برگ ها به قاشق دارند به برگ قاشقی معروف است و عموما در بازار با گونه های سبز و ابلق یافت میشود.

 

 

نور و مکان مناسب

 

به نور متوسط سازگاری دارد و به رشد ادامه میدهد ، ولی هر گیاهی که نسبت به نور کم مقاومت داشته باشد در شرایط نوری مناسب تر رشد بهتری خواهد داشت.

این گیاه نسبت به نور مستقیم خورشید حساس است.

 

آبیاری

 

به خاطر داشتن بافتی گوشتی و آبدار در ساقه و برگ ها به آبیاری متوسط  و کم نیاز دارد.

آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه و ساقه و بروز بیماری های قارچی خواهد شد.

بین دو آبیاری اجازه بدهید عمقی از سطح خاک گلدان به اندازه تقریبا یک یا دوبند انگشت خشک شود سپس آبیاری کنید.

 

دما و رطوبت

 

بهترین دما برای نگهداری بین 20 تا 30 درجه است ، نسبت به دمای پایین حساس است.

به رطوبت نسبی نیاز دارد و خشکی و گرمای زیاد هوا در فصل تابستان را دوست ندارد ، در این فصل گهگاهی با غبار پاشی ملایم رطوبت این گیاه را فراهم کنید.

به طور کل برگ قاشقی گیاهی است که محیط خنک و بهاری را دوست دارد.

 

خاک و تغذیه

 

از خاک سبک و با زهکش بالا استفاده کنید ، خاکی که مواد سبک کننده همانند پیت ماس و پرلیت داشته باشد

در فصل رشد هر دو الی سه هفتع یک بار با کود مخصوص گیاهان آپارتمانی تغذیه نماید.

 

تعویض گلدان

 

زمانی که ریشه ها به طور کامل گلدان را پر کردند و از انتهای آن خارج شدند میتوانید گلدان را با یک  سایز بزرگ تر تعویض نماید.

در مورد گیاهانی با رشد کم همانند برگ قاشقی استفاده از گلدان بزرگ تر نسبت به جثه گیاه ، باعث میشود گیاه انرژی خود را صرف تولید رشه کند تا سایر اندام ها وچون نسبت به آبیاری زیاد حساس است استفاده از گلدان نامناسب ماندگاری رطوبت در خاک را بیشتر میکند و باعث پوسیدگی ریشه میشود.

 

تکثیر

 

به راحتی میتوانید برگ قاشقی خود را تکثیر کنید.

در فصل بهار و اوایل تابستان با قلمه گیری از ساقه ها و سپس ریشه زایی در ترکیب خاک مناسب مانند مخلوط شن یا ماسه شسته شده بعلاوه پرلیت کاشته ، و در مکانی خنک با درجه حدودا 20 درجه و به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید تا قلمه ها ریشه کنند سپس در بستر مناسب بکارید.

 

نکات قلمه گیری

 

  • داشتن دو یا سه برگ و جوانه های انتهایی در قلمه ها کافی است ، باقی برگ ها را حذف کنید
  • قلمه ها را ابتدا چند ساعتی در آب قرار دهید سپس در بستر مناسب بکارید
  • برای نتیجه بهتر قسمت بریده شده را به هورمون ریشه زایی آغشته کنید

 

همچنین میتوانید قلمه هارا در آب هم ریشه دار کنید

 

 

چند مورد از مشکلات برگ قاشقی

خشک شدن برگ ها ، افتادگی و ریزش

  • علت هوای گرم و رطوبت ناکافی

 

پوسیدگی و تیره رنگ شدن ساقه

  • آبیاری زیاد علت این عارضه میباشد

 

سقوط و افتادگی برگ ها

  • علت دمای پایین هوا است

 

توجه: از براق کننده های شیمیایی برای تمیز کردن برگ های گیاهتان استفاده نکنید.

 

 

(در اینستاگرام سیب رز همراه ما باشید)

 

۵
از ۵
۹ مشارکت کننده

سایر مقالات پیشنهادی

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش